41

Preasfintitul Vincentiu - 23 de ani de slujire arhiereasca (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ieri, 2 februarie 2017, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească in Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.


Evenimentul a marcat, de asemenea, si aniversarea şi împlinirea a 23 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu. Mai multe amanunte despre aceasta zi de mare sarbatoare, la care au participat numerosi clerici, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi, consilieri şi mulţime de credincioși, au fost publicate pe pagina oficiala web a Episcopiei (click aici si pt album foto), momentul fiind apreciat ca unul "de înnoire duhovnicească, pentru toţi credincioşii din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor".

"La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 23 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu", mai aminteste pagina oficiala.

Cu aceeasi ocazie, Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a rostit un cuvânt prin care a evidențiat activitatea arhipăstorească a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 23 de ani de la hirotonia întru arhiereu.

   Preasfinţitul Vincenţiu Grifoni (începând din 28 iunie 2009) a fost ales în ziua de 18 iunie 2009, potrivit procedurii de alegere a ierarhilor eparhioţi existentă în noul Statut de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române, după care se conduce Biserica Ortodoxă Română din anul 2008, prin 39 voturi din cele 46 exprimate de membrii Sfântul Sinod, devenind cel de-al treilea episcop al Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor. Anterior, la 5 iunie 2009, fusese propus drept primul candidat pentru acest scaun episcopal, în şedinţa reunită a membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Mai multe date biografice gasiti dand click aici!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
70
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09123 sec - PID: 29995