203

      Acest proiect catehetic a luat naştere, ca şi proiectele din anii precedenţi, din dorinţa de a sădi în inimile tinerilor creştini ai parohiei valorile morale şi dragostea de frumos.

     Având Arhiereasca binecuvântare din partea Preasfinţiei Sale, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi sprijinul financiar al fundaţiei World Vision, am hotărât să ne întâlnim în fiecare zi de joi – la Muzeul satului şi în fiecare sâmbătă în biserica noastră.

    Şi uite aşa cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am început într-o zi de joi, la muzeu, unde am încercat să vedem cât de bine ne descurcăm cu acul şi cu itamina. Sub atenta îndrumarea a D-nei Rodica Crăciun, am învăţat să facem cruciuliţe pe itamină, iar unele fete au reuşit să facă semne de carte.

     Sâmbăta la biserică lecturam din Sfânta Scriptură, vizionăm câte un film religios sau confecţionam cruciuliţe din dopuri de plută, brăţări şi floricele din hârtie creponată.

     Dorindu-ne parcă să facem o tradiţie, şi anul acesta am organizat o excursie cu bicicletele la pădurea de la Dridu, unde am făcut un picnic, ne-am jucat şi am lecturat din Mica Biblie.

     În alte zile de joi, la muzeu, am invatat de la meşterul popular Simion Victor, să confecţionăm opincuţe.

     În cadrul proiectului am organizat şi un concurs de fotografie -,, Micul Fotograf,, prin care am căutat ca toţi copiii să realizeze fotografii cu noul aparat foto achiziţionat din banii de proiect.

       Copiii care au participat activ în cadrul orelor catehetice au beneficiat de o tabără gratuită la Mănăstirea Dervent din Jud. Constanţa.

        Aici ne-am relaxat, ne-am rugat – participând la Sfintele Liturghii, am mers la izvorul Sf. Andrei, ne-am rugat la Crucea de leac, ne-am jucat, am fost chiar şi actori – copiii intrând în pielea unui personaj dintr-o piesă de teatru.

      Ne-am recules şi rugat la mormântul îndrăgitului interpret de muzică populară Aurelian Preda.

      În fiecare seară jucam fotbal, iar în ultima seară de tabără am organizat, mult aşteptatul, foc de tabără, în jurul căruia s-a cântat şi s-a dansat.

    Reîntorşi acasă am căutat ca finalul proiectului să fie pe măsura experienţelor trăite în această vacanţă. Astfel, copiii au fost răsplătiţi cu bunătăţi de la Pizzeria Bubu, am servit pizza, sucuri dar şi prăjiturele, toate asezonate cu muzică şi voie bună, copiii au dansat şi au cântat (karaoke).

           În ziua de duminică, 02.09.2018 , am marcat încheierea proiectului, într-un cadru festiv, după Sfânta Liturghie, în prezenţa tuturor credincioşilor prezenţi la slujbă şi a reprezentanţilor fundaţiei World Vision veniţi de la Bucureşti. Lucrările copiilor au fost expuse la intrare în Sfânta Biserică, iar tânăra Sântion Alexandra-Simona a prezentat un material Power Point cu ceea ce s-a desfăşurat în cadrul proiectului.

           Părintele paroh Daniel-Mirel Minea a oferit tuturor copiilor participanţi la proiect câte o diplomă de participare, iar domnişoarele de la World Vision au premiat toţii copiii care au participat la concursul,, Micul Fotograf,, oferind diplome de merit, însoţite de premii celor care au câştigat premiul I, II şi III pe categorii de vârsta – 8-10 ani, 11- 14 ani, 14 + ani.

      Tot în acest cadru solemn am arătat că Educaţia este o prioritate a Bisericii, astfel zece copii, cu nevoi, au primit, din partea părintelui paroh, ghiozdane cu rechizite, pentru începutul anului şcolar 2018-2019.

    Mulţumim Preabunului Dumnezeu pentru mila ce Şi-o revarsă necondiţionat asupra noastră, mulţumim Preasfinţitului Episcop Vincenţiu pentru arhiereasca binecuvântare şi totodată mulţumim World Vision România pentru sprijinul oferit parohiei noastre şi pentru grija arătată copiilor.


                                             A consemnat Pr. Paroh Daniel – Mirel Minea


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00756 sec - PID: 28313