255

        Sâmbătă, 27 octombrie 2018, biserica parohială a satului Fundata din Protopopiatul Slobozia și-a sărbătorit ocrotitorul, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou fiind lăudat de către credincioșii comunității, alături de un sobor de preoți, avânt ca protos pe părintele Protopop Ionuț Butu, care a transmis tuturor binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

           Evlavia pe care credincioșii parohiei o poartă Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov izvorăște și din asemănarea vieții acestui sfânt cu istoria plină de încercări a locuitorilor satului Fundata. Așa cum sfântul, născut la sud de Dunăre, a devenit ocrotitor al Bucureștilor, prin mutarea sfintelor sale moaște în Catedrala Mitropolitană din capitală, tot așa și fondatorii acestei comunități parohiale, deși prin naștere erau cetățeni ai altei zone geografice a României, devin fii ai Bărăganului, fii născuți prin asprele dureri ale Deportării din 1951. Spre veșnica pomenire a înaintașilor, a ctitorilor comunității bisericești din Fundata, au fost înălțate rugăciuni către Dumnezeu la slujba Parastasului, slujbă săvârșită după săvârșirea Sfintei Liturghii.

           Prin osteneala membrilor parohiei, păstoriți de părintele paroh Laurențiu Cioranu, a fost organizată ca o manifestare concretă a comuniunii în iubire creștină a credincioșilor din comunitate o agapă binecuvântată de Dumnezeu prin razele de soare trimise asupra celor prezenți la acest eveniment.

           A consemnat Adin Diaconescu


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00996 sec - PID: 18754