30

Lecție catehetică demonstrativă la Fetești (loco.fetestii-sfanta-treime)

Publicat în urmă cu 24 de zile, în /d/fetestii-sfanta-treime, de fetesti376

În data de 26 martie 2018, a avut loc la Parohia „Sfânta Treime”, Protopopiatul Feteşti, întâlnirea catehetică demonstrativă lunară, cu tema “Învierea Domnului”

Cateheza a fost susţinută de către Preacucernicul Părinte Păun Mihail în incinta bisericii parohiei Fetești-Dudești, parohie de care aparțin cei 17 elevi din clasa a VII-a, ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, unde Părintele Păun Mihail este profesor. Au fost prezenți și preoții din Cercul Pastoral-Misionar Fetești.

După rugăciunea „Împărate ceresc”, Preacucernicul Părinte Păun Mihail a prezentat momentele principale din Săptămâna Patimilor (Intrarea în Ierusalim, trădarea lui Iuda, rugăciunea din grădina Ghetsimani, prinderea de către soldați, judecata în fața arhiereului și a lui Ponțiu Pilat, Răstignirea și punerea în mormânt). Folosind Sfânta Scriptură, Părintele le-a prezentat copiilor episodul descoperirii lui Hristos înviat de către femeile mironosițe.

Explicând aceste citate, Părintele a arătat copiilor motivele pentru care a fost nevoie de răscumpărarea Domnului pentru păcatele noastre. A urmat un dialog între copii și Părinte, copiii răspunzând la întrebări și punând altele, aducând completări.

Lecția s-a încheiat cu rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”, după care Părintele a servit copiii cu prăjituri și suc.

 

 

A consemnat Pr. Alecu Vasile,

Responsabil cu activitatea catehetică Protopopiatul Feteşti

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia FETEŞTII SFÂNTA TREIME
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
9
pe acest site
Site-ul oficial Parohia FETEŞTII SFÂNTA TREIME, cu hramul Sfânta Treime şi Sfântul Ierarh Nicolae, din Protopopiatul Fetesti al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia FETEŞTII SFÂNTA TREIME
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.02044 sec - PID: 30729