3992

După 6 ani Preasfințitul Vincențiu a slujit în parohia Făcăeni

Publicat în urmă cu 6 luni, în Facaeni, de

Duminică, 10 iunie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Făcăeni cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Protopopiatul Fetești, slujind Sfânta Liturghie în a doua Duminică după Pogorârea Sfântului Duh.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile şi a vorbit despre chemarea primilor Apostoli, despre răspunsul prompt pe care aceștia l-au dat Mântuitorului Hristos, despre îndemnul pe care Sfânta Biserică ni-L face de afi următori Sfinților Apostoli la chemarea lui Hristos. La fel au fost și sfinții români pe care îi cinstim astăzi.

A felicitat preocuparea permanentă a doamnei primar Nuți Roșu pentru frumusețea Casei lui Dumnezeu – Biserica, mai ales că în comuna Făcăeni sunt trei biserici și toate au fost ajutate, iar acest lucru este evident prin faptul că bisericile parohiale sunt frumos restaurate.

Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de iconom preoților slujitori Valentin Năstase, preot paroh și Ion Tudor, preotul II, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, iar copiilor prezenți le-a dăruit câte o cruciuliță.

Preasfinţia Sa a cercetat și celelalte două biserici din comuna Făcăeni, Găița și Progresu unde se regăsesc șantiere de pictură. În ambele biserici se execută veșmânt pictural în tehnica fresco.  


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01308 sec - PID: 1650