197

Hramul parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Făcăeni

Publicat în urmă cu 4 ani, în Facaeni, de
Sâmbăta, 6 decembrie, numeroşi credincioşi din localitatea Făcăeni au cinstit pe ocrotitorul parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, participând la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi: Pr. Paroh Năstase Valentin, Pr. Tudor Ion, Pr. Buliga Ionuţ-Gabriel, Pr. Popa Laurenţiu.

Devenită deja o tradiţie, prezența copiilor în număr mare pentru a susţine şi o serbare creştină a sporit bucuria evenimentului. Întrucât anul acesta a avut pentru Biserica Ortodoxă Romana o puternică încărcătura patriotică, fiind marcat de o serie de evenimente dedicate Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, şi tema momentului artistic pregătit de copii sub îndrumarea doamnei institutor Năstase Lucica a fost una creştin-patriotică: „Avem o ţara sfântă!”. Scopul a fost acela de a sublinia, prin versuri şi cântece încărcate de emoţie, faptul că identitatea noastră naţională este profund şi indisolubil legată de identitatea religioasă, aceea de creştin-ortodocşi. Cinstirea memoriei generaţiilor de eroi care au aparat cu viaţa valorile naţionale, valorile de credinţă se impune în contextul în care se urmăreşte cu orice preţ eliminarea simbolurilor şi manifestărilor creştine din spaţiul public.

După slujba religioasă, copiii au primit daruri de „Moş Nicolae” din partea Primăriei Făcăeni, reprezentată de doamna primar Nuţi Roşu, iar enoriaşii au participat la o agapă frăţească organizată de biserică, cu sprijinul autorităţilor locale şi al unor agenţi economici locali.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0084 sec - PID: 16303