986Duminică, 13 mai 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea Curătești, din Protopopiatul Oltenița, pentru a târnosi (sfinți) noua biserică parohială, având ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcaşului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiţii canonice Sfânta Liturghie.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Necula, Protopop de Oltenița și preacucernicul părinte protopop Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre vindecarea orbului din naștere, despre Iisus Hristos, Lumina Lumii, despre îndemnul Mântuitorului: Eu sunt Lumina Lumii, cel ce-Mi urmeaza Mie nu va umbla în întuneric

A felicitat preotul paroh și binefăcătorii care s-au implicat in ridicarea acestui Sfânt Lăcaș și a dăruit o Cruce de Binecuvântare.

 

Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Mircea Surcel pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică, iar domnilor Nicușor Constantinescu și Manole Vasile Laurențiu le-a dăruit câte o „Medalie Aniversară” pentru implicarea lor în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.


La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.


După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.


Preasfinţia Sa a cercetat biserica parohiei „Odaia Vlădichii” care este în lucrări de restaurare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
12
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.06295 sec - PID: 3272