1211

În ultima zi a călătoriei pe urmele Mântuitorului, pelerinii la Sfintele Locuri au mers în Betania la mormântul Sfântului Lazăr, acolo unde Mântuitorul, în fața Apostolilor și a mulțimii de oameni, a săvârșit minunea învierii lui Lazăr, bunul Sau prieten, cel care era mort de patru zile.

Știm că dreptul Lazăr, după ce a fost înviat din morți, a fost așezat episcop în Cipru, rămânând acolo până la sfârșitul vieții, avându-și cel de-al doilea mormânt în biserica ce-i poartă numele din Larnaca. Tradiția spune că Sfântul Lazăr după ce a înviat, nu a mai putut râde niciodată, în urma celor văzute în iad, amăreala și chinurile gheenei.

Drumul închinării a urmat apoi la Mănăstirea Sfântului și Dreptului Simeon, acolo unde se află și mormântul său împreună cu o părticică din Sfintele Moaște. Este Sfântul cel care, primind canon de la Dumnezeu prin înger, a trăit peste trei sute de ani, până ce a primit în brațele Sale pe Pruncul Iisus, Mântuitorul lumii, rostind frumoasa rugăciune „Acum liberează pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că au văzut ochii mei mântuirea Ta pe care ai gătit-o înaintea fetei tuturor popoarelor. Lumină spre descoperirea neamurilor și slava poporului Tău”.

Închinându-se și la Mănăstirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, pelerinii au mers apoi la Ein Karem - izvorul din grădină - patria Sfântului Ioan Botezătorul, unde Maica Domnului purtând în pântece pe pruncul Iisus, a întâlnit pe Elisabeta, mama Sfântului Ioan și a săltat pruncul de bucurie în pântecele Elisabetei, spunând „de unde mie bucuria aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu, ... că a căutat spre smerenia roabei Sale, că iată de acum mă vor ferici toate neamurile..” Această scenă este pictată într-o icoană unică, ce se află în Sfânta Mănăstire.

Pelerinajul la Locurile Sfinte s-a încheiat cu închinarea la Mănăstirea Sfântului Gheorghe din Lida, patria Sa, la Sfintele Sale Moaște, la mormântul Sfântului ce se găsește sub naosul bisericii și atingând și cinstitul lanț al Sfântului, cu care a primit grele și aspre pătimiri.

 

Dând slava lui Dumnezeu pentru toate zilele binecuvântate petrecute în Țara Sfântă, grupul de pelerini însoțiți de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor s-a îndreptat către patria mamă, grădina Maicii Domnului, cu bucuria, pacea și liniștea în suflet, pe care le primim închinându-ne la Sfântul Mormânt al Învierii Domnului.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
13
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.04474 sec - PID: 3272