2110

În cea de-a patra zi a pelerinajului, închinătorii la Sfintele Locuri s-au deplasat către Galileea, coborând de la Ierusalim spre Ierihon prin pustiul iudeii, urcând apoi pe muntele Tabor, la Mănăstirea Schimbării la Față, unde, închinându-se, au ascultat cu evlavie citirea pericopei evanghelice.

De aici, pelerinii au mers în Nazareth, locul unde s-a născut și a crescut Fecioara Maria și unde Maica Domnului cu Pruncul s-au întors după fuga din Egipt. Aici se află casa Maicii Domnului și a bătrânului Iosif, unde tânăra Fecioară a primit Buna Vestire de la Arhanghelul Gavriil. Astăzi deasupra acestei case este zidită o catedrală având turla în formă de crin al Arhanghelului Gavriil.

Tot în Nazareth se află și biserica de la izvorul Maicii Domnului, de unde Fecioara Maria aducea zilnic apă la casa Sa, izvor care curge și astăzi iar creștinii iau apă spre binecuvântare. Am străbătut și noi pe jos acest drum, ca odinioară Maica Domnului și poate chiar și Copilul Iisus.

Drumul pelerinilor a continuat până în Tiberias la Marea Galileei, unde Mântuitorul, mergând pe apă, a venit către corabia Apostolilor Săi, unde Mântuitorul a rostit Predica de pe Munte și unde, după Înviere, le-a dat porunca Apostolilor: „Mergând, învățați toate neamurile...”

Ziua s-a încheiat cu închinarea la biserica Mănăstirii Sfinților Apostoli ce amintește de vindecarea slăbănogului din Capernaum.


A consemnat de la Ierusalim, corespondentul nostru special, Preacucernicul Părinte Consilier Florin Ionescu, care ne va ține la curent cu cele mai noi informații și în zilele viitoare.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
34
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.07062 sec - PID: 16993