2475

În ziua de Duminică, grupul de pelerini a purces în Sfânta Cetate încă din toiul nopții, pentru a asista la Sfânta Liturghie săvârșită la Sfântul Mormânt. Preasfințitul Părinte Vincențiu împreună cu clerici din grup au avut bucuria de a sluji Sfânta Liturghie într-o atmosferă îngerească și unică.

În aceasta zi, au purces spre Muntele Măslinilor, la gradina Ghetsimani, care se traduce din limba aramaică Grădina Teascurilor (cu care se zdrobeau măslinele), locul iubit de Mântuitorul, în care s-a rugat înaintea patimilor Sale și unde a fost trădat de Iuda. S-au închinat mai întâi în biserica Sfântului Ștefan, primul martir al Bisericii, mergând apoi și la Biserica Națiunilor, zidită deasupra pietrei pe care a lăcrimat Mântuitorul cu lacrimi de sânge, când s-a rugat la Tatăl Ceresc, înaintea cinstitelor Sale Patimi.

În Grădina Ghetsimani se află până astăzi măslini cu vechime de peste o mie de ani, ce se apropie de perioada Mântuitorului.

De aici, pelerinii au coborât spre închinare la Mormântul Maicii Domnului, de unde Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a fost ridicată cu trupul la cer și unde se află și icoana Sa făcătoare de minuni, nefăcuta de mâini omenești - Maica Domnului Ghetsimanița. Este icoana Maicii Domnului cea mai răspândită în lumea ortodoxă.

În continuare, grupul de pelerini s-a închinat la Mănăstirea Sfintei Cruci, o frumoasă mănăstire din piatră, asemănătoare cu cele din Muntele Athos, zidită pe locul unde a crescut și de unde s-a luat lemnul cu trei esențe din care a fost făcută crucea Patimilor și a Răstignirii Mântuitorului.

A consemnat de la Ierusalim, corespondentul nostru special, Preacucernicul Părinte Consilier Florin Ionescu.

În zilele ce vor urma vom veni cu alte noutăți legate acest pelerinaj și fotografii unice.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
25
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09075 sec - PID: 16662