2212

În a doua zi, Sâmbătă, 5 mai 2018, pelerinii în Țara Sfântă s-au îndreptat spre Palestina și s-au închinat la mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit din Pustiul Iudeii, o mănăstire întemeiata în anul 478 ca așezământ al călugărilor anahoreți din jurul Sfântului Sava cu rânduială strictă, unde are acces doar partea bărbătească.

Mănăstirea din Pustiul Iudeii, cunoscută inițial drept Marea Lavra, a influențat puternic dezvoltarea serviciilor religioase și a cultului Bisericii Ortodoxe. În această privință este renumit „Tipicul Sfântului Sava cel Sfințit”, care cuprindea mai toate rânduielile de slujbe săvârșite în biserică.

Această mănăstire este considerată a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre puținele locașuri cu viață neîntreruptă de rugăciune și cu păstrarea întocmai a tradițiilor sfinte.

În continuare, pelerinii au vizitat mănăstirea Sfântului Teodosie, înființată pe locul peșterii celor trei Magi, care s-au închinat Pruncului Iisus, oferindu-i aur, smirnă și tămâie.

De aici, drumul pelerinilor a continuat cu închinarea la Biserica Nașterii de la Betleem. Aceasta este și una dintre cele mai vechi biserici creștine din lume păstrate până astăzi și se află în partea de răsărit a orașului Betleem, la opt kilometri de orașul Ierusalim.

În noaptea zilei de Sâmbătă spre Duminică clericii din grupul nostru sunt așteptați să slujească Sfânta Liturghie la Sfântul Mormânt, un privilegiu și o binecuvântare pentru noi toți.


A consemnat de la Ierusalim, corespondentul nostru special, Preacucernicul Părinte Consilier Florin Ionescu.În zilele ce vor urma vom veni cu alte noutăți legate acest pelerinaj. Vom putea să ne bucurăm în timp real de minunile din Țara Sfântă.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
28
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08615 sec - PID: 16272