2491
În a doua zi, Sâmbătă, 5 mai 2018, pelerinii în Țara Sfântă s-au îndreptat spre Palestina și s-au închinat la mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit din Pustiul Iudeii, o mănăstire întemeiata în anul 478 ca așezământ al călugărilor anahoreți din jurul Sfântului Sava cu rânduială strictă, unde are acces doar partea bărbătească.

Mănăstirea din Pustiul Iudeii, cunoscută inițial drept Marea Lavra, a influențat puternic dezvoltarea serviciilor religioase și a cultului Bisericii Ortodoxe. În această privință este renumit „Tipicul Sfântului Sava cel Sfințit”, care cuprindea mai toate rânduielile de slujbe săvârșite în biserică.

Această mănăstire este considerată a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre puținele locașuri cu viață neîntreruptă de rugăciune și cu păstrarea întocmai a tradițiilor sfinte.

În continuare, pelerinii au vizitat mănăstirea Sfântului Teodosie, înființată pe locul peșterii celor trei Magi, care s-au închinat Pruncului Iisus, oferindu-i aur, smirnă și tămâie.

De aici, drumul pelerinilor a continuat cu închinarea la Biserica Nașterii de la Betleem. Aceasta este și una dintre cele mai vechi biserici creștine din lume păstrate până astăzi și se află în partea de răsărit a orașului Betleem, la opt kilometri de orașul Ierusalim.

În noaptea zilei de Sâmbătă spre Duminică clericii din grupul nostru sunt așteptați să slujească Sfânta Liturghie la Sfântul Mormânt, un privilegiu și o binecuvântare pentru noi toți.

A consemnat de la Ierusalim, corespondentul nostru special, Preacucernicul Părinte Consilier Florin Ionescu.

În zilele ce vor urma vom veni cu alte noutăți legate acest pelerinaj. Vom putea să ne bucurăm în timp real de minunile din Țara Sfântă.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00886 sec - PID: 29374