180

Parohia Dorobanțu a îmbrăcat haine de sărbătoare

Publicat în urmă cu 29 de zile, în Dorobantu, de

În acest an centenar pentru țara noastră, când Biserica Ortodoxă prăznuiește la 8 noiembrie pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, parohia Dorobanțu din Protopopiatul Călărași și-a sărbătorit hramul.

În dimineața sărbătorii s-a săvârșit slujba utreniei și Sfânta Liturghie oficiată de către preacucernicul părinte paroh Mocănașu Marius, părintele coslujitor Neagu Cristian Tică, părintele Dumitru Nicușor fost slujitor al parohiei, actualmente slujitor la parohia Mircea Vodă din Municipiul Călărași și părintele misionar Dobre Laurențiu Marian, fost cântăreț bisericesc al acestei parohii.

La această sărbătoare a comunității au participat și membrii Consiliului Local în frunte cu domnul primar Stoica Vasile. La final, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Neagu Cristian, după care părintele paroh a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea hramului și lucrărilor ce s-au săvârșit la Sfânta Biserică.

Evenimentul s-a încheiat cu slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai sfântului locaș și tradiționala agapă frățească din curtea bisericii.

A consemnat preot Dobre Laurențiu Marian, secretar II al Protopopiatului Călărași.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.0091 sec - PID: 26698