710

12 preoți au săvârșit Taina Sfântului Maslu la Parohia Coțofanca

Publicat în urmă cu 6 luni, în Cotofanca, de
”Că a strălucit în inimile noastre lumina cunoștinței Unuia – Născut Fiului Tău, de când S-a arătat pentru noi pe pământ și cu oamenii împreună a viețuit.”

Rug. I Taina Sf. Maslu

Vineri 4 mai 2018, Parohia Coțofanca a fost gazda Cercului Pastoral Valea Mostiștei, săvârșindu-se Taina Sfântului Maslu de un sobor format din doisprezece preoți.

Sub protia Preacucernicului Părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, au mai slujit Preacucernicii Preoți: Cotu Emil Călin, de la Parohia Valea Presnei, Dobre Iulian de la Parohia Gurbănești, Țițeică Florin de la Parohia Frăsinet, Pașcu Aurelian de la Parohia Frăsinetul de Jos, Bădica Ioan de la Parohia Siliștea, Anca Bogdan de la Parohia Sărulești, Miroș Gheorghe de la Parohia Măgureni- Săndulița, Vasile Marian de la Parohia Sărulești – Gară, Drăguț Marian de la Parohia Fântâna Doamnei și gazda Cercului Pastoral Părintele Cristian Grigore de la Parohia Coțofanca.

După săvârșirea Sfintei Taine, Preacucernicul Părinte Pașcu Aurelian a susținut referatul cu tema:”Provocările cu care se confruntă familia creștină de azi”.

În cuvântul său de învățătură Preacucernicul Părinte Protopop, a adus unele completări referitoare la familia creștină de azi, menționând că anul acesta este dedicat în Episcopia noastră ”familiei creștine”, familiei Binecuvântată de Dumnezeu, formată dintre bărbat și femeie și dăruită cu naștere de prunci.

Tot ca și un îndemn a fost și păstrarea valorilor creștine, a credinței și a tradițiilor și nu în ultimul rând ocrotirea familiei creștine.

În cuvântul de final Preacucernicul Părinte Paroh Grigore Cristian, a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunea în comun, aducând mulțumiri preoților prezenți la săvârșirea Sfintei Taine și a invitat pe cei prezenți la o agapă frățească.

A consemnat Preot Cotu Emil Călin, responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00932 sec - PID: 6999