960

Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Coțofanca

Publicat în urmă cu 22 de zile, în Cotofanca, de birpresesc

29 aprilie 2018, în Duminica a patra după Paști (Vindecarea Slăbănogului de la Vitezda), Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Coțofanca, Protopopiatul Lehliu, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească.

Înainte de slujirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, însoțit de un sobor de  preoți și diaconi, împreună cu mulțime de credincioși au înconjurat sfântul locaș, arhiereul sfințind lucrările exterioare ale bisericii parohiale, urmată sfințirea icoanelor și a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Mihail Zotta, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a vorbit despre vindecarea slăbănogului de la Vitezda, chipul omului fără Dumnezeu, despre darul Mântuirii pe care îl primim de la Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos. Mântuirea omului se realizează doar prin împreuna lucrare a noastră cu harul Sfântului Duh.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Eugen Cristian Grigore de la parohia Coțofanca, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Pentru râvna depusă în realizarea lucrărilor de restaurare a sfântului locaș din Coțofanca, domnul Emil Hanganu a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Ierarhul Bărăganului a dăruit Bisericii parohiale o cruce de binecuvântare.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe lucrate manual.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a vizitat biserica parohială din localitatea Rași, Protopopiatul Lehliu, unde sunt necesare urgente lucrări de restaurare a picturii.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Parohia Coţofanca
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
7
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Coţofanca, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din Protopopiatul Lehliu al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Parohia Coţofanca
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01525 sec - PID: 16708