1623

Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez la parohia Coșereni I

Publicat în urmă cu 3 luni, în Cosereni I, de

19 august 2018, în Duminica a XII-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Coșereni I, Protopopiatul Urziceni.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

 Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică a tânărului bogat doritor de desăvârșire, despre îndemnul de a ne îmbogăți în Dumnezeu și a conlucra cu Harul pe care ni-L dăruiește zi de zi.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba Sfintei Taine a Botezului, creștinând astfel pe micuțul Nicolae, pruncul părintelui paroh Sebastian Marin.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a cercetat parohia Coșereni II, unde se desfășoară lucrări de pictură în tehnica frescă.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.03504 sec - PID: 27181