263

Credincioşii din Coşereni, pelerini la mănăstirile din Oltenia şi Banat

Publicat în urmă cu 4 luni, în Cosereni I, de

Având binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, un grup de credincioşi ai parohiei Coşereni 1, însoţiţi de părintele Marin Sebastian, au plecat în pelerinaj la mănăstirile din Oltenia şi Banat ca să culeagă nectarul duhovnicesc al dreptei credinţe.

În prima zi, pelerinii s-au închinat la sfintele odoare de la Mănăstirile Bistriţa, Hurezi, Tismana şi Vodiţa, împletind informaţiile istorice cu îndemnurile duhovniceşti transmise de vieţuitorii acestor renumite lavre.

Călătoria a continuat a doua zi la Mănăstirile Mraconia, Nera, Călugăra şi Timişeni. A fost o zi de nevoinţă, străbătând locuri mai puţin ştiute, care odinioară erau cunoscute doar de pustnici şi de îngerii lui Dumnezeu.

În ziua a treia a pelerinajului, înainte de a porni spre casă, grupul de pelerini s-a oprit spre închinare la Catedrala Mitropolitană din Timişoara şi au adus cinstire Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, ale cărui moaşte se cinstesc în acest sfânt locaş. Înainte de a poposi pe meleagurile natale, credincioşii s-au încărcat duhovniceşte, oprind la Mănăstirea Ostrov. Aici s-au rugat ca duhul păcii din aceste locuri binecuvântate să se sălăşluiască pentru multă vreme şi în sufletele lor.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00896 sec - PID: 633