106

Hramul bisericii parohiale Coșereni 1

Publicat în urmă cu un an, în Cosereni I, de
Credincioşii Parohiei Coşereni 1 l-au cinstit în mod deosebit pe Sfântul Ierarh Nicolae, patronul spiritual al comunităţii. Astfel, în seara zilei de 5 decembrie, după săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, s-a desfăşurat festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului „Întâlnirea cu Moş Nicolae”, organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Coşereni şi cu sprijinul domnului profesor de religie Mihai Marian. La final, toţi cei 70 de elevi au primit pachete cu dulciuri, pregătite din timp de comitetul parohial.

În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, atmosfera de sărbătoare a fost încununată de săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi format din Preacuvioasul Părinte Protosinghel Serafim, stareţul Mănăstirii Balaciu, Preacuvioasul Părinte Ieromonah Maxim, slujitor la Mănăstirea Sfinţii Voievozi Slobozia şi profesor la Seminarul Teologic Ortodox Slobozia, preacucernicul părinte Necşulescu Dorinel de la Parohia Malu şi preacucernicul părinte dr. Marin Sebastian, în calitate de gazdă.

Credincioşii prezenţi în număr mare s-au îmbogăţit duhovniceşte rugându-se şi ascultând cuvântul de învăţătură rostit de părintele Maxim, apoi au participat la agapa frăţească organizată la căminul cultural.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Sebastian Marin de la Parohia Coșereni 1
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00997 sec - PID: 28391