426

Moastele Sfantului Nicolae la Catedrala Urziceni

Publicat în urmă cu 16 zile, în Catedrala Urziceni, de urziceni708

Cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Catedrala din Urziceni, în perioada 18-21 mai 2018, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Ierarh Nicolae.

Astfel, vineri 18 mai 2018, ora 16.00, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae va fi primită de preoți și credincioși la intrarea în Municipiul Urziceni, în Centrul Vechi la Monument. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni.

Se va merge apoi, în procesiune, pe bulevardul principal către centrul orașului. Sfintele odoare vor fi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața bisericii.

Evenimentul marchează sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, hramul Catedralei din Urziceni. De asemenea este al zecelea an consecutiv când în parohia noastră are loc o procesiune cu sfinte moaște.

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă) vor fi aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Acestea au fost dăruite de domnitorul Mihai Viteazu în anul 1599. Voievodul le-a primit în dar de la Cardinalul de Bari, ca semn de prețuire pentru vitejia împotriva păgânismului.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Catedrala Urziceni
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
17
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena - Urziceni, cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, din Protopopiatul Urziceni al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Catedrala Urziceni
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02295 sec - PID: 2611