47

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2018 – PROTOPOPIATUL URZICENI O LUME PENTRU VIAȚĂ (loco.catedrala-urziceni)

Publicat în urmă cu 28 de zile, în /d/catedrala-urziceni, de urziceni708

Sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 15:00, în ajunul marelui praznic al Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni, s-a desfășurat „Marșul pentru viață”, având ca temă, motto-ul „O lume pentru viață”.

La această manifestare pro-viață au participat câteva sute de persoane de diferite vârste, din Municipiul Urziceni, dar si din localitățile din împrejurimi, toți preoții protopopiatului, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii de religie, pentru a susține familia tradițională și importanța ei în societate.

Delegatul Chiriarhului la această manifestare, a fost Părintele Consilier Canonico-Juridic Gavrilă Cristi.

Slujba de Te-Deum a fost săvârșită în interiorul catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de Părintele Consilier Gavrilă Cristi, având alături pe Părintele Protopop Berbec Aurel și pe Părintele secretar Ghiaur Andrei-Gabriel. La finalul rugăciunii părintele consilier a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

După săvârșirea slujbei de mulțumire, cei prezenți au primit ca dar un program artistic deosebit din partea grupurilor de cateheză „Vlăstare Ortodoxe” al Catedralei din Urziceni, coordonat de Părintele Diacon Petre Marian și de doamna profesoară Banciu Anelia Raluca, grupul „Armonia” al Parohiei Grindu și grupul de cateheză „Muguri de lumină” al Protopopiatului Urziceni care au interpretat cântece cu un puternic mesaj emoțional pentru susținerea vieții și a familiei tradiționale.

De asemenea, pe parcursul programului artistic, Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, coordonat de doamna Berbec Victorița, a desfășurat un atelier demonstrativ de execuție a icoanelor pe sticlă.

Programul a fost prezentat de Părintele Dincă Ovidiu.

Prin această manifestare a marșului pentru viață, celor prezenți le-a fost transmis mesajul că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi.

La final, toți copiii prezenți au primit baloane inscripționate cu mesaje pro-viață, materiale de promovare și explicare a acestei acțiuni, ceai cald și prăjituri.

 

A consemnat Ivăneț Răzvan-Adrian, secretar II al Protopopiatului Urziceni

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: Catedrala Urziceni
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
22
pe acest site
Site-ul oficial Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena - Urziceni, cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, din Protopopiatul Urziceni al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Marchează între favoritele tale siteul Catedrala Urziceni
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.02237 sec - PID: 15713